Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

SIGN UP NOW for IRONMAN Competition!!!

Friday, January 23, 2009Got this from Nana..HAHAHAHAHA!

Contoh Surat

Name,
Address.
__________________________________________________________

Kementerian Pelajaraan Malaysia
Bahagian Tajaan Pendidikan
Aras 12-13, Blok E12, Kompleks Kerajaan Parcel E,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62640, Putrajaya.
(U.P: Pn.Nor Azimah Abas)


Puan,
Permohonan Pengurangan Bayaran Balik Pinjaman Pelajaran Program Khas Pensiswazahan Guru (PKPG)

Saya, ****(NO KP. *****), Pegawai Perkhimatan Pendidikan Lepasan Diploma telah mengikuti Program Khas Pensiswazahan Guru (PKPG) ambilan 2005/2006 di Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.

2. Saya ingin memohon pengurangan sebanyak 75% daripada pinjaman pelajaran PKPG yang berjumlah RM **** berdasarkan syarat-syarat kelayakan. Saya berjaya memperolehi CGPA sebanyak *** iatu purata mata gred terkumpul hasil daripada pengajian saya di sini.

3. Saya menyertakan salinan kelulusan cuti belajar yang telah disahkan, transkrip keputusan peperiksaan dari semester 1 sehingga semester 6 yang telah disahkan serta skrol pengijazahan yang telah disahkan.

Saya amat berharap pihak puan akan mempertimbangkan permohonan saya ini. Kerjasama dan pertimbangan pihak puan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Sekian, terima kasih.

Yang benar,
……………………………………..
(****)


P.S: Kepada kawan-kawan ku, cepatlah hantar surat permohonan sebab dikhabarkan pemotongan akan mula dibuat pada tahun ini. This sample is taken from tesolian hotspot. Thank you.

Boikot ke tak ni?

Nampaknya masalah pemboikotan barangan buatan Amerika ni sudah menjadi masalah nasional pula. Ditengah kekalutan ekonomi dan kegawatan peluang pekerjaan, tindakan memboikot ini umpama telah backfired kepada kita di tanah tercinta ini. Mengikut perangkaan terbaru, hampir 200,000 orang akan diberhentikan dari pekerjaan. Paling teruk terjejas ialah mereka-mereka yang bekerja di sektor perindustrian. Satu persoalan telah timbul, boikot atau tidak? Kawan aku memberikan satu alasan yang berbeza dimana dia berpendapat bahawa tidakan memboikot ini akan merugikan kita rakyat Malaysia kerana kebanyakkan pekerjaan yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang Amerikan ini diisi oleh anak bangsa kita juga. Jika kita boikot, apa yang akan terjadi kepada anak bangsa kita ini?( Itupun setelah dia datang ke mesyuarat dengan segelas large Coke dari McDonald!) Apapun, kita perlu bertindak dengan bijak. Tapi...apakah kita masih boleh dikatakan memboikot apabila handphone kita masih lagi dipenuhi dengan lagu-lagu penyanyi dari Amerika? hahahaha....fikirlah beb!

Flying with a dream...

Flying with a dream...
lovely...