Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

farewell and Goodnite

Wednesday, March 31, 2010
video

Cross country dan XPDC ke LOLO Nuang

Tuesday, March 30, 2010









Hujung Minggu yang Sibuk...

Monday, March 29, 2010
Fuhhh...penat gila dua tiga hari ni. Cuaca pun panas. Jumaat dan Sabtu lepas bantu Cikgu Hafiz kat SMK Lembah Keramat, jadi fasilitaor untuk program perkhemahan. Ahad pulak pergi naik gunung Nuang (tapi sampai Lolo saja la..) sebab nak try cross country dengan basikal gunung aku. Hehe. Mendakinya dekat dua jam lebih, tapi bila turun...35 minit ja! Dahsyat. Laju gila masa menuruni laluan kat situ. Aku hampir-hampir nak masuk gaung. Hehehe...Disebabkan itu, aku rasa aku perlu upgrade sikit lagi basikal aku ni. Mungkin aku perlu menubuhkan satu dana dalam masa terdekat ni untuk memasang brake hidraulic pulak. Hehehe...Apapun, kepada kengkawan sependakian dan sepengkayuhan aku, trip kelmarin memang enjoy dan best gila!!! hahahaa...

Kerenah pelajar zaman kini...

Tuesday, March 23, 2010
Aduh...budak-budak buat hal lagi! Tiga minggu lepas malaun mana tah dah curi helmet KHI aku kat sekolah. Hari ni member aku pulak hilang handphone Nokia E71 yang baru dibeli. Aduhai, budak-budak zaman sekarang dah berani dan tak hormat kepada guru lagi. Barangan guru-guru pun dah di rembatnya. Nak kena pasang cctv ni....

P.S: kalau aku jumpa budak yang rembat ni mau aku bercakap dengan kaki kat diorang ni....heeii

How to remove " Please select the operating system to start".

Friday, March 19, 2010
How do I remove "please select the operating system to start" screen?: "

1. Go to Start > Run and type in: MSCONFIG , and hit enter,
2. Click the BOOT.INI tab.
3. Next, click 'Check All Boot Paths'.
4. This procedure should correct your BOOT.INI file."

Trip ke Sabah lagi...

Tuesday, March 9, 2010
Kalau la trip ni menjadi kenyataan, bermakna aku akan terbang lagi ke Sabah untuk kali ke dua tahun ini. Bulan Februari lepas aku dah panjat Gunung Kinabalu dan kali ni katanya untuk lawatan penanda aras staff sekolah aku ( dan aktiviti heng sana dan heng sini juga. hehehe...). Nak pergi ke tak?Kena mula menyimpan dah ni...huhuhu.



taken from :www.sabah.edu.my

Off-road anyone?

Just started my new hobby: mountain biking. Even though it sounds really extreme, but I've never have the chance to ride my bike off-road! Huh, what a waste. Thought of having my first off-road ride this Saturday, but the plan has gone "kebaboom" when I have to attend one programme at my school this Saturday. *Sigh*. The best thing is, I'm gonna have one week holiday next week and maybe the ride will become a reality. Yeaa.....too excited when I think about it. hehehehe...
pic taken from: www.foesracing.com

P.S: nak cuba buat macam ni..hohooho!

Geng Jahat

Saturday, March 6, 2010

Mi Familia...


hehehe...this application is really nice....go to this site: http://www.freeflashtoys.com/ILEt

P.S: Tasha...thanx!

Kantin oh kantin!

Friday, March 5, 2010
Aduhh...dah empat hari kantin sekolah tutup kerana diarahkan tutup selama dua minggu oleh kementerian kesihatan. hal ini telah menimbulkan beberapa komen nakal dari para pelajar mengenai kes tersebut. Apa pun komen yng diberikan oleh para pelajar, hal ini telah menyukarkan aku untuk mendapatkan (beli la...) air yang sejuk dikala musim kemarau ini. Aduhh...susah betul.

P.S : kena beli peti ais nih..hehehe



Projek mencantikkan meja kantin.

Bleach

Thursday, March 4, 2010
video

I've fulfilled my dream...yeaahhh!!!

2.00 pagi sebelum mendaki ke puncak dari Gunting Lagadan Hut. Huuh, macam nak mendaki Gunung Everest. hehehe...
Di atas puncak- Lowest Peak, bersama-sama rakan sependakian! (bangga oo..)
Pemandangan Laban Rata Hut pada jam 6.00 ptg. Amat cantik dan sejuk (10 darjah celsius) Kejayaan menawan puncak tak dapat digambarkan dengan kata-kata...(sebab terlalu penat nak berkata-kata...hehehe)

Crash Boom Bang


Aduhhh...macamana la aku nak mengajar ICTL bila komputer kat lab aku ni asyik crash boom bang je hari-hari? Ni la bahana apabila masih lagi menggunakan pc yang diterima pada tahun 2002. Dah masuk lapan tahun tu dan ram pun hanya 128mb, jadi macamana nak beroperasi dengan efektif? Kehadiran pelajar pun macam air laut, sekejap pasang sekejap surut. hehehe...pening jugak memikirkannya apabila menjadi penyelaras makmal ni.Hmmm....semoga permohonan pelupusan diluluskan dan akan menerima komputer yang baru secepat mungkin, Amin! Selasa lepas Kementerian baru sahaja menghantar perlatan untuk setup wifi untuk digunakan seluruh sekolah. Harap-harap kemudahan wifi ini akan membuka satu dimensi baru dalam budaya penggunan ICT di SMKBG.

Flying with a dream...

Flying with a dream...
lovely...