Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Apa ada pada nama?

Monday, January 16, 2012
Hehehe...apa ada pada nama? Baru- baru ni aku singgah kat satu gerai yang menjual laksa penang ngan cendol durian. Dengar nama pun dah rasa macam syok gila, jadi aku pun singgah la sebab aku teringin nak rasa cendol durian tu. Iklan kat depan gerai sikit punya sempoi - 'sekali rasa mesti mau lagi'. Aku pun order la 3 bungkus cendol , dua cendol biasa dan satu cendol durian (untuk aku la tu) dan bila sampai rumah anak-anak aku terus ambil bahagian masing-masing dan aku dengan bacaan Bismillah terus menyedut cendol yang dibeli dan....rasanya? Hampeh @ tak sedap langsung...iklan dah best, warna cendol pun menarik tapi rasanya...out! Pelik la orang ni kalau berniaga tu buat la betul-betul ini tak, cendol rasa macam air sejuk ja. Macam biasa la, aku dah pangkah kedai tu terus! hahahaha....terus teringat kat cendol mamak BM....

Satu lagi cerita...sabtu lepas aku bawa basikal aku pergi servis sebab ada masalah dengan gear basikal aku yang tak berapa nak smooth semasa penukaran gear ke sebuah kedai basikal berdekatan dengan rumah aku tu. Sebelum aku bawa basikal ke sana, aku ada bertanya pada tauke kedai samada biasa servis gear mountain bike dan dia kata boleh buat dan pomen dia selalu buat. Jadi aku pun bawa la ke kedai tu sebab nak bawa ke kedai biasa aku pergi tu jauh. Sampai ja basikal aku tu pomen tu pun start adjust sini sana...masa aku tengok di buat tu aku tak berapa konfoden langsung sebab aku tengok gear tu makin problem ada la. lepas tu dia kata siap...aku pun cuba kayuh dan hasilnya...memang seperti aku jangka, semakin jahanam! Hahaha...nak marah pun tak boleh sebab aku juga yang nak hantar ke situ. akhirnya, jalan penyelesaian terpaksa jugak aku bawak ke kedai biasa.

Jadi kesimpulannya, ada nama yang sebenarnya tak mewakili apa yang diiklankan pun, dan ada juga nama yang sebenarnya sama dengan perkhidmatan yang diberikan...so, pilih lah yang terbaik!!!!

0 comments to Apa ada pada nama?:

Flying with a dream...

Flying with a dream...
lovely...