Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

MH370 - Dimana kamu?

Monday, March 10, 2014
Sekarang ni Malaysia tengah berduka dengan kehilangan kapal terbang MH370 yang dikatakan (buat masa ini tiada yang sahih beritanya...) terhempas di lautan Vietnam. Macam-macam cerita yang timbul, dengan cerita passport palsunya, segitiga bermudanya, adehh..macam-macam teori. Tapi ada juga mengatakan kapal terbang tu kena hijacked! Nauzubillah minzalik. Minta dijauhkan lah.

Tapi yang paling menghangatkan berita MH370 ni ialah berita-berita yang tak bertauliah yang banyak di muat naik ke Facebook, twitter dan whatsapp. Tolonglah jangan campurkan idea-idea mengarut dengan kejadian ni. Ada juga yang kaitkan dengan politik dan racism. Adoiii...diorang ni semua dah bertukar menjadi specialist dalam teori aviation dan plane crash investigator.

Ni gambar-gambar yang diambil dari http://www.smh.com.au/world/door-and-tail-fragment-of-malaysia-flight-mh370-possibly-found-vietnam-20140310-hvgs6.html

Oil spills on the surface of the water off the southern seas of Vietnam possibly related to missing Malaysia Airlines flight MH370.

gambar dipercayai tumpahan jet fuel

A Vietnamese officer (right) and a reporter looking out the window during search operations over the southern seas off Vietnam.


An object is seen floating in the sea on the display of a Vietnamese search airplane's camera. It is suspected of belonging to the Malaysian Airlines flight MH370.

Objek yang dikatakan pintu kapal terbang

Distraught relatives of one of the passengers wait for news.

Gambar dipetik dari AP


Apapun, kita sebagai rakyat Malaysia ketepikan semua perasaan negatif dan bersama-sama mendoakan yang terbaik untuk penumpang MH370... :(



0 comments to MH370 - Dimana kamu?:

Flying with a dream...

Flying with a dream...
lovely...